Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Cuvinte către pelerini, studii și mărturii contemporane

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Cuvinte către pelerini, studii și mărturii contemporane

Preț: 78,21 RON

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Cuvinte către pelerini, studii și mărturii contemporane, București, Ed. Cuvântul Vieții, 2020, ISBN 978-606-9698-04-4.

Volumul Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Cuvinte către pelerini, studii și mărturii contemporane, publicat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, este structurat în trei părți și cuprinde studii și articole cu conținut panegiric, științific și pastoral - misionar.

Prima secțiune conține cuvinte de învățătură și ziditoare de suflet rostite cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou (27 octombrie) și, de asemenea, unele evocări ale prăznuirii hramului Catedralei Patriarhale în momente de cumpănă ale istoriei Bisericii Ortodoxe Române.

În a doua secțiune sunt prezentate studii și articole științifice care analizează Viața Sfântului sau Acatistul său din punct de vedere dogmatic, biblic și aghiografic, dezvoltarea cultului său, reflectată în edițiile tipărite și manuscrise ale slujbelor închinate acestuia, iconografia Sfântului, procesiunile cu sfintele sale moaște în vremuri de restriște și modul în care a fost cinstit de către mitropoliții Țării Românești, de către patriarhii Bisericii Ortodoxe Române și de către credincioșii bucureșteni în general.

Secțiunea a treia a volumului prezintă mărturii contemporane ale clericilor, monahilor și credincioșilor care s-au învrednicit de binefacerile lui Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor.

Anexele volumului cuprind Viața Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Actul de canonizare a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou (1955) și unele tabele sugestive cu privire la cinstirea sa în parohiile și mănăstirile ortodoxe din România și din străinătate.

Coordonatori volum: Preot Mihail-Simion Săsăujan, Mihai Grigoriu.