Sfântul Vasile cel Mare despre monahism

Preț: 19,48 RON

Sfântul Vasile cel Mare despre monahism, București, Ed. Cuvântul Vieții, 2019, ISBN 978-973-7866-86-8.

La împlinirea a 1640 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Editura Cuvântul Vieții oferă publicului cel de-al patrulea volum al colecției Florilegii Vasiliene intitulat Sfântul Vasile cel Mare, despre monahism. Este cunoscut faptul că ierarhul capadocian este unul dintre marii întemeietori ai monahismului răsăritean, iar această lucrare reunește o parte din îndemnurile și regulile pe care acesta le-a transmis fie comunităților monastice din vremea sa, fie celor care doreau să urmeze viața monahală, fie diferitelor persoane care erau încă nelămurite în ceea ce privește viața și rolul fraților și surorilor de mănăstire.

Temele abordate de Sfântul Vasile cel Mare în ceea ce privește specificul vieții monahale sunt reunite în special în patru lucrări de anvergură, respectiv: Regulile mari, Regulile Mici, Cuvintele ascetice și Constituțiile ascetice. Ceea ce se poate remarca încă de la început este că Sfântul Vasile cel Mare a fost unul dintre susținătorii și întemeietorii vieții de obște.

Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele Tipografiei Cărților Bisericești și cele ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Autorul comentariilor: Preot Adrian Agachi.